Obnova obiteljske kuće u Petrinji

Ruj 09 2021

Općina Murter-Kornati je samo dva dana nakon razornog potresa u Banovini, zajedno sa susjednim općinama pokrenula akciju "Jedna općina, jedna kuća". U tu svrhu otvoren je račun na kojem smo do sada prikupili određena, ali nedostatna, sredstva za pomoć obitelji Knezić iz Petrinja. 

Nekretnina koju će Općina Murter-Kornati graditi uz pomoć donacija nalazi se na adresi Brezje 24, Petrinja, u vlasništvu Vesne Knezić na k.č. 1844/1 upisane u zk uložak 1099 ko Petrinja. Glavni projekt i troškovnik izgradnje nekretnina izradio je ured arhitekta Gorana Potušeka, dok su pojedine tvrtke odlučile podržati ovu hvalevrijednu akciju donacijom materijala za izgradnju iste. 

Prošle godine Murter se usred prvog vala korone našao u strogoj karanteni i tada smo iskusili, i zbog toga izuzetno cijenimo pomoć koja nam je u tim teškim trenucima pristizala iz svih krajeva lijepe naše. Sisak i Petrinju ne samo da je pogodila korona kriza već i strašan potres te su mnogi, a među njima i obitelj Knezić ostali bez svojih domova. Neugodno je i samo zamisliti kako bi nam bilo da se sa svojim obiteljima nađemo u takvoj situaciji, primjerice zimu moramo dočekati i preživjeti u kontejneru, a upravo to je životna realnost mnogih obitelji u Baniji. Murterini oduvijek imaju veliko srce te su često svesrdno pomagali svima kojima je bila potrebna pomoć usred raznih kriza, a sada smo se obvezali pomoći jednoj obitelji.

'Naoružani' iskustvom, velikim suosjećanjem, a hvala Bogu i uspješnom turističkom sezonom, vjerujem da zajedno možemo prikupiti sav iznos potreban za dovršetak izgradnje nove kuće obitelji Knezić. Općina Murter-Kornati će osigurati znatan iznos, ali da bismo uspjeli prikupiti sve, potrebne su nam donacije naših ugostitelja, poduzetnika ali i svih onih koji su na bilo koji način povezani s Murterom te su voljni pomoći. 

Sredstva koja smo do sada prikupili, u iznosu od 175.873,80 kuna, nažalost nisu dovoljna za izgradnju nekretnina u cijelosti te Vas ovim putem molimo da u skladu sa svojim mogućnostima izdvojite malo vremena i sredstava obitelji Knezić dočeka zimu po vlastitim krovom. 

Račun na koji možete izvršiti donacije: 

HR 9223900011500198663  

Općina Murter-Kornati – donacije Poziv na broj: HR68 PNB7765-OIB    

Slijede arhitektonski nacrti i troškovnik nove kuće obitelji Knezić:

Tlocrt temelja

Tlocrt prizemlja

Tlocrt potkrovlja

Tlocrt krova

Presjek sjever

Pročelja

Troškovnik

 

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.