Postupak kod pojave bolesti kod gosta

Lip 26 2020

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke o postupanju u slučaju sumnje i potvrde zarazne bolesti COVID-19 kod gosta u turističkom smještajnom objektu.

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Postupak_kod_pojave_bolesti_kod_gosta_19_06.pdf.

[MJERE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE] 

U slučaju sumnje na pojavu bolesti Covid-19, potrebno je kontaktirati:
▶️ Ambulanta Murter na ???? broj 022 435 262, radno vrijeme:-pon-pet: 07:00-19:30
ili

▶️ Zavod za javno zdravstvo ŠKŽ, dežurni epidemiolog na broj 099 468 30 01
▪️ radno vrijeme:

-pon-pet: 08:00-22:00
-sub-ned: 08-14:00

Dežurni epidemiolog će dalje kontaktirati sa liječnicima primarne zdravstvene zaštite u nadležnoj ambulanti te ukoliko se zadovolje klinički i epidemiološki kriteriji bolesti, organizirat će se testiranje osobe na COVID-19.

➡️Osoba sa sumnjom na infekciju Covid-19 virusom ne smije izlaziti van smještajne jedinice, već u njoj čekati na liječničku dijagnostiku!!

Gostu pozitivnom na Covid-19 virus kao i bliskim kontaktima (obitelji) preporuča se povratak u mjesto prebivališta sa vlastitim prijevoznim sredstvom ukoliko su u mogućnosti.

U slučaju da je gost došao u destinaciju sa javnim prijevozom i nema mogućnost samostalnog povratka u svoj dom, stanodavac će osigurati gostu privremeni boravak unutar objekta, dok se za isto ne pronađe neki drugi adekvatni smještaj u kojem je moguće boraviti za vrijeme samoizolaciji uz napomenu kako gost plaća smještaj.

Što se tiče definiranja lokacije koja se može koristiti kao karantena u slučaju zaraze, Općina Murter-Kornati kao i druge općine u svom vlasništvu nemaju objekte koji bi zadovoljili uvjete karantene, s tim u vezi očekujemo uputu i pomoć županijskog stožera.

Nadalje, Stožer CZ Općine Murter-Kornati donio je odluku o obvezi nošenja zaštitnih maski i maski za lice u zatvorenim javnim prostorijama (trgovine, pošta, pekare i sl.).

⚠️Apeliramo na sve poslovne subjekte na području Općine Murter-Kornati da se maksimalno pridržavaju svih protuepidemijskih mjera.

Sve nove mjere donosit ćemo u dogovoru sa županijskim stožerom i lokalnom epidemiološkom situacijom.

#ostanimoodgovorni

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.