Svečano otvorenje Edukacijskog centra u Murteru

Lip 23 2020

U Murteru je 16. lipnja 2020. upriličeno svečano predstavljanje „Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske županije“. Uređenje i adaptacija Edukacijskog centra sufinancirano je kroz projekt „Plava Eko-patrola“ i Švicarsko-hrvatski program suradnje, a sam prostor Edukacijskog centra ustupila je Općina Murter-Kornati koja je i partner na projektu.

U sklopu udruge Argonauta već od 2007. godine djeluje „Edukacijski centar za održivi razvoja otoka i priobalja Šibensko-kninske županije“ kao program i fizički prostor koji je 2017. godine promijenio funkciju da bi se u njemu smjestila i primjereno izložila vrlo vrijedna Etnološka zbirka Marka Mudronje Rebca.

Adaptacijom i uređenjem prostora iznad ambulante u Murteru te otvorenjem „Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske“, sudionici projekta su sada dobili prikladno i opremljeno mjesto na kojem mogu prisustvovati različitim edukacijskim programima iz područja održivog razvoja. Za adaptaciju „Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske županije“ izdvojeno je 195.000,00 kn, a za opremanje oko 65.000,00 kn. Važno je naglasiti i da će Edukacijski centar, osim udruzi Argonauta, biti na raspolaganju za korištenje i drugim lokalnim dionicima kao co-working prostor, kako bi se stvorio potreban sinergijski učinak za bolju provedbu budućih inicijativa održivog razvoja i uspjeh projekta “Plava Eko-patrola”.

Sinergija se također mogla osjetiti i na samom otvorenju „Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske županije“ na kojem su prisustvovali predstavnici partnera na projektu, ali i brojni suradnici i dionici lokalne zajednice čija je podrška i angažman od velike važnosti u promicanju održivog razvoja i stvaranju primjera dobre prakse za druge otoke i mjesta u priobalju.

Projekt „Plava Eko-patrola“ započeo je 01. lipnja 2019. te traje 22 mjeseca, a sufinanciran je kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje u iznosu od 1.152.000,00 kn, dok je njegova ukupna vrijednot 1.280.000,00 kn. U tijeku projekta se realizira i „Pilot provedba edukacijskog programa Plave Eko-patrole“ za koju je honorarno angažirano sedam lokalnih koordinatora te kroz koju se 140 djece-patrolaša iz sedam škola na području Šibensko-kninske županije, educira o održivom razvoju i ekološkom stilu života.

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.