Spomen ploča dr. Dragi Kulušiću

Velj 14 2020

Na objektu murterske ambulante, postavljena je spomen ploča u čast 90.godine rada dr. Drage Kulušića, prvog doktora koji je počeo i završio radnu karijeru na otoku, te 55. godina rada ambulante u Murteru.

 Činom donacije dr. Kulušića, prvog doktora nesumnjivo je udaren kamen temeljac murterskom zdravstvu. Donirao je tad on zemljište i izgrađeno prizemlje zgrade za potrebe zdravstva s namjerom i obvezom da se dovrši i izgradi ambulanta s ordinacijom opće prakse i zubne medicine, ljekarnom i stanovima za liječnike.Kad se 1964. Zdravstvena stanica Tisno uhodala u radu, u suradnji s Mjesnom zajednicom Murtera i tad vodećim ljudima poduzeća Slanica, dovršena je darovana zgrada tako da se uredio kat pod terasom sa stanovima za liječnički kadar, dok je prizemni prostor bio namijenjen za opću i zubnu ordinaciju, te potrebe ljekarne.

Ambulanta Murter, koja je sadržavala ordinaciju opće medicine, ordinaciju zubne medicine i Depo ljekarnu otvorena je 1. prosinca. 1964. godine, a uvjeti za rad bili su na zavidnoj razini.
Bila je, prema zapisima, opremljena cisternom, hidroforom s tekućom vodom, čekaonicom, sestrinskom sobom, ordinacijom opće medicine i previjalištem. Prostori su bili adekvatno grijani električnim grijalicama. Stan na katu bio je dom liječnicima i njihovim obiteljima, koji su tu bili stanari, bez plaćanja stanarine.

Danas, nakon pedeset i pet godina rada, zgrada ambulante na adresi Hrvatskih vladara 47, u prizemnom dijelu sastoji se od sljedećih ordinacija: ordinacije Specijalističke obiteljske medicine koju vodi dr.med.spec. Tatjana Markov Salamun, ordinacije Opće medicine dr.med. Vojne Labura Tolo te ordinacije Dentalne medicine dr.med. Marijane Meić Banov. Stan poviše ordinacija opće medicine dom je obitelji koja je izmještena iz svoje nekretninu u Starom selu, popularnoj “Sokolani”, a u prostor drugog stana od strane Općine Murter Kornati ustupljen je na korištenje murterskim udrugama.

 

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.