Dovršen sanitarni čvor na plaži Luke

Sij 13 2020

Dovršen je sanitarni čvor na plaži Luke, a do travnja i spomenik prijateljstva "virtualni teleporter" s norveškom općinom Herøy čime će biti dovršena ova posljednja faza uređenja plaže Luke.

U potpunosti je izgrađen sanitarni čvor kao i sinusoidna šetnica s hortikulturom na plaži. Zbog kompleksnosti konstrukcije izgradnja spomenika realizirati će se do travnja 2020. Radi se o inovativnom konceptu kojeg je osmislio tim sastavljen od djelatnika općine Murter-Kornati, poduzeća Novena i arhitekta Gorana Potušeka koji je dizajnirao spomenik te projektirao uređenje čitave plaže. Riječ je o spomeniku prijateljstva u obliku stilizirane školjke periske/losture visokom približno 4 metra izrađenom od kortena te aplikaciji koja se temelji na tehnologiji proširene stvarnosti.

Aplikacija funkcionira na način da kada korisnik dođe do spomenika i na ekranu svoga pametnog telefona dodirne označeno mjesto na podu između dva krila spomenika, na ekranu će mu se pojaviti portal za prijelaz u drugu prostornu dimenziju. Kada korisnik prođe kroz ta virtualna AR vrata (u stvarnosti kada prođe između 2 krila spomenika) na zaslonu mobitela gledati će norveški krajolik. Ako se okrene natrag na ekranu vidjeti će portalna vrata za povratak u Murter. Aplikacija će sadržavati desetak najatraktivnijih lokacija Murtera i Herøya  snimljenih 360 video virtualnim panorama te će  korisnik u Murteru na svom pametnom telefonu moći promatrati polarnu svjetlost iznad planine koju Norvežani nazivaju ‘7 sestara’, dok će korisnik u Norveškoj moći uživati u pogledu na murterske plaže i otočni arhipelag uključujući Kornate. Korisnicima će biti omogućen pristup turističkim agencijama putem kojih će moći planirati putovanje u viđeni kraj.

Ukupna vrijednost gore navedenih radova jest 2 i pol milijuna kuna od čega je približno 600.000,00 kuna financiralo Ministarstvo turizma RH.

 

 

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.