Osigurano milijun kuna za izgradnju dječjeg vrtića

Velj 07 2019

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) dodijelilo je milijun kuna Općini Murter-Kornati za projekt izgradnje dječjeg vrtića i jaslica u Murteru.

Najveći je to novac koji je općina ili grad na području Republike Hrvatske dobilo od Ministarstva u sklopu Programa razvoja otoka koji je financiran iz državnog proračuna, i to s 22,8 milijuna kuna. 

Cilj Programa jest stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti, a odnosi se na naseljene otoke koji se nalaze na području Primorsko-goranske županije, Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije kojima otoci teritorijalno i administrativno pripadaju.

Javni natječaj za izgardnju vrtića i jaslica u Murteru biti će raspisan do ljeta 2019. dok bi radovi trebali započeti u jesen iste godine. Izgradnja novog vrtića i jaslica planira se do konca 2020. godine. Procjenjena vrijednost radova zajedno s uređenjem pristupnog puta te uređenje okoliša jest približno 12 milijuna kuna.