Održana prezentacija idejnog rješenja uređenja plaže Slanica

Pro 11 2018

Arhitekt Damir Lasinović, zajedno s načelnikom općine Murter-Kornati, 11. prosinca 2018. prezentirao je idejno rješenje uređenja plaže Slanica u Narodnoj knjižnici i čitaonici Murter.

Prezentacija je dostupna na uvid na slijedećem linku: Idejno rješenje uređenja plaže Slanica

Prezentirano idejno rješenje odnosi se na uređenje pomorskog dobra te čestica u vlasništvu općine Murter-Kornati i predviđa 4 zone:

1. Šetnica od Turističke ulice preko plaže do kampa Slanica

Prema idejnom rješenju šetnica bi trebala imati podlogu od bijelog štokiranog betona. Šetnica odvaja štekate ugostiteljskih objekata od pješčanog dijela plaže. Idejno rješenje uz šetnicu predviđa, rasvjetu, ogradu za pješake, prilaze u more, te pomične suncobrane. Šetnica osigurava fluidnost arhitektonskog zahvata te povezuje sve sadržaje plaže.

2. Zona s javnim sadržajima za plažu

Radi se o općinskoj parceli na kojoj idejno rješenje predviđa izgradnju sanitarnih čvorova za muške i ženske te osobe s invaliditetom, presvlačilišta za odrasle i bebe, spremnike za reciklažu, dva parkirana mjesta za osobe s invaliditetom, moguće i novi ugostiteljski objekt ili neke druge sadržaje za servisiranje plaže.

3. Lounge zona

Izvedena od bijelog štokiranog betona isprekidanog s podlogom od bijelih oblutaka. Smisao ove zone jest ukloniti ležajke i suncobrane s pijeska te na taj način pridonijeti redu na plaži.

4. Zona pješčanog dijela plaže

Idejno rješenje predviđa proširenje pješčanog dijela plaže dohranjivanjem plaže prirodnim morskim pijeskom te dvije pozicije za tuševe.

Nakon prezentacije otvorena je javna rasprava koja će trajati do 18. prosinca 2018. Do tada će mještani moći dostaviti svoje primjedbe i prijedloge bilo osobno u prostorima općine bilo na email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Prikupljeni komentari i prijedlozi će se analizirati nakon čega će se izraditi idejni projekt te ishodovati lokacijska dozvola. Nakon toga pristupiti će se izradi glavnog projekta te ishodovati građevinska dozvola što je realno očekivati do ljeta 2019. godine. Nakon toga mogu krenuti radovi koji će biti izvedeni u fazama.

Prva i prioritetna faza jest uređenje šetnice do kampa (radi sigurnosti pješaka) i dohranjivanje plaže pijeskom. Nakon toga uslijediti će uređenje zone s javnim sadržajima za plažu, a naposljetku i uređenje lounge zone.

Sama šetnica koštati će približno milijun i pol kuna, a planira se realizirati do ljeta 2020. godine. Okvirna procjena ukupnih troškova jest između 3 i 4 milijuna kuna.

U konačnici, vrijeme realizacije čitavog projekta će ovisiti o dinamici provedbe priroritetnih projekata općine poput vrtića i jaslica, staračkog doma i kanalizacije. Također, ovisiti će i dostupnosti sredstava iz EU i tuzemnih fondova odnosno raspisivanju odgovarajućih natječaja te o suradnji s vlanicima privatnih parcela.

where the logo of the 1000 Miglia race circled the date window. The dial is circled with a fixed 60-minute bezel Chopard chose to use a classical aluminum insert here instead of a ceramic insert like many of its competitors. orologi replica replicaswatches Then comes the dial. Again, because after their first model Girard-Perregaux continued to create and produce quartz movements. wigs They developed them to such a degree that some of them had several complications including unusual ones like an indicator for the current sign of the zodiac. Also the finish on the later movements was exceptionally high.