Obilježavanje Europskog dana jezika u Općini Murter-Kornati

Ruj 25 2018

Petnaest mladih iz pet europskih zemalja i ove godine provode mjesec dana u Murteru u sklopu četvrtog izdanja projekta “Suhozidna ekstravaganca”. 

U suradnji s Općinom Murter- Kornati,  Muzejem  Grada  Šibenika,  komunalnim  poduzećem  Murtela, OŠ Murterski škoji i udrugom Dragodid volonteri će svojim radom i ove godine vrijednost ovog arheološkog nalazišta podići za stepenicu više. Osim rada na terenu, volonteri iz Turske, Bugarske, Španjolske, Italije i Poljske dio vremena provest će u izradi promotivnih videa o arheološkom nalazištu Colentum.
 
26. rujna diljem Europe od 2001.godine na odluku Vijeća Europe obilježava se Europski dan jezika. Cilj Europskog dana jezika je podizanje svijesti o Europskoj bogatoj jezičnoj raznolikosti, koja mora biti sačuvana i poboljšana. Kako je u udruzi Argonauta trenutno 15 volontera iz 5 europskih zemalja, odlučili smo i ove godine proslaviti zajedno međunarodni dan jezika te lokalnoj zajednici približiti tradiciju, kulturu i jezik Italije, Španjolske, Turske, Bugarske i Poljske.  
 
Manifestacija će se održati na Trgu Rudina 26. rujna od 11:00 do 15:00h. Volonteri će uz kratke lekcije predstavljanja jezika, tradicije i običaja pripremiti tradicionalna jela njihove zemlje. Manifestaciji će se tradicionalno pridružiti i djeca iz Osnovne škole Murterski škoji zajedno s njihovim učiteljima.  
 
Ovim putem pozivamo Vas da nam se pridružite u proslavi i podržite aktivnosti naših međunarodnih volontera.