Poljoprivredna zadruga "Kornati" izložila svoje autohtone proizvode

Srp 11 2014

Nakon što su mladi Murterini nedavno osnovali Poljoprivrednu zadrugu „Kornati“, svoje autohtone proizvode izložili su na štandu u centru mjesta.

Na štandu se mogu pronaći mnogi tradicionalni, ali i novi proizvodi. Tako od tradicionalnih proizvoda možemo pronaći Murtersko tradicionalno ulje, sapune od maslinova ulja, domaći luk i krumpire, broštulane mendule, začine, ovčice rađene od kurnatske vune, marmelade, suvenire poput brodića sa latinskim idrom, kamenih bunjica, domaćeg octa i čaja od kadulje. Možemo još pronaći suvremene proizvode koje danas krase tržišta europskih i svjetskih tržnica, u prvom redu misli se na extra djevičansko maslinovo ulje koja je hrana i lijek u jednom, kreme sa različitim eteričnim mirisima, poput kornatske kadulje, lavande, te kantariona i koromača.

U ponudi naših zadrugara mogu se naći i balzami za usne, eterična ulja i hidrolati od kadulje, te rakije različitih okusa.

Mladi zadrugari Poljoprivredne zadruge „Kornati“ kojih za sada ima oko desetak članova tijekom zime su se pripremali, te su u sve proizvode utkali puno rada i ljubavi.

Treba naglasiti da su proizvodi provjereno domaće izrade sa naznakom na bio,organski i eko sadržaj.

  • PZ - galerija 1
  • PZ-galerija 2
  • PZ-galerija3
  • pz-galerija