Popis svih planiranih projekata

Neki od ovih projekata su blizu realizacije, a za neke će trebati strpljenja. Cilj Općine jest sustavno raditi na pripremi potrebne dokumentacije za provedbu ovih projekata te poduzimati manje korake koji vode prema njihovoj konačnoj realizaciji. Kažu da čovjek može ići naprijed onoliko koliko vidi ispred sebe. Koliko mi vidimo, pogledajte na popisu projekata iz Nacrta Strateškog plana razvoja općine Murter-Kornati za razdoblje od 2016. do 2021. godine koji slijedi...

Opširnije...

Uređenje križnog puta do crkvice Sv. Roka

Križni put vodi do jednog od najljepših i najposjećenijih vidikovaca u našem mjestu pa stoga očekujemo podršku svih kojima je ovo mjesto zavičaj ili ga doživljavaju kao dio svoga zavičaja jer u njemu ostvaruju dio svoga života. Ukupna investicija izrade i ugradnje križnih postaja iznosi 175.000,00 kn.

Opširnije...

Prezentacijski centar Kornata "Coronata"

Naselje Murter je relevantna i najbliža kopnena polazišna točka za NP Kornati. Od tamo kreće 5 brodova s prihvatnim kapacitetom od 298 putnika. Zbog velike protočnosti posjetitelja kroz Murter, kao i neraskidive povezanosti Murtera i Kornata (stanovnici Murtera su ujedno i većinski vlasnici zemlje na Kornatima), u središtu naselja  Murter na K.Č. 596/1, K.O. Murter-Betina je planirano otvaranje prezentacijskog centra rekonstrukcijom postojećeg objekta.

Opširnije...